PASO FINO

 

Paso Finoen er ligesom Paso Peruanoen en temperamentfuld mellemamerikansk ganghest af den Iberiske type. Den er i besiddelse af en special gangart ”Corto”, der er meget blød og behagelig, især for folk med rygproblemer. I modsætning til trav og galop har Corto ingen svævefase. Denne specialgangart, som kun Paso Finos har; kan inddeles i 3 grupper:

Classic Fino : Kun meget få Paso Finoer er i stand til at opnå denne samling og frekvenz , og de er de dyreste og mest eftertragtede. Taktfrekvensen er så ekstrem høj at hesten kun bevæger sig meget langsomt fremad (næsten på stedet) med høj bagbensaktion (hocks). Classic Fino typen bliver hovedsageligt brugt til shows, konkurrencer og opvisninger. De er pga deres ekstreme følsomhed kun egnet for øvede ryttere. Prisen på en Classic Fino ligger ofte omkring 50.000 $.

 

GANGARTER:

 

Paso Corto: En slags tølt, hvor hesten bevæger sig i samme hastighed som trav.
Pleasure og Performance typerne går corto.

 

Paso Largo: Kan i hastighed måle sig med galop

Trav er uønsket

_____________________________

 

Paso Finoen er inddelt i 3 typer, så enhver har mulighed for at finde en passende hest:

Classic Fino / Showhest:  

Classic Finoen viser små taktklare skridt i meget høj frekvens (næsten på stedet). Den er meget villig og temperamentfuld. Det er kun de finest byggede heste, der er i stand til at opnå den meget høje samling.

Performance Fino / Fritid og show:  

Pga sin gang er Performance Finoen egnet både til terrænridning og til show.
Den er egnet til rytteren, der gerne arbejder med hesten ( f.eks dressur ) og som er i stand til at tackle dens til tider overvældende temperament med ro.

Pleasure Fino / Fritid:  

Pleasure Finoen er den mest udbredte Fino i Europa. Den egner sig specielt godt som familie og fritidshest pga sit venlige sind, nemt styrbare temperament og store udholdenhed.

_____________________________

Paso Finoen egner sig både til dressur, westernridning og terrænridning. De findes i alle farver, men den brune farve er dominerende. Den bevæger sig smidigt og er yderst sikker på benene. Den er menneskeglad, intelligent og lærenem. Dens enorme udstråling,vilje, stolthed, selvtillid og arbejdsglæde betegnes som Brio.

Brio er medfødt, det kan ikke indlæres.

 

DSC_4471
DSC_0270
DSC_0260
DSC_4477
_DSC8524
_DSC8601
_DSC8550
DSC_0258
_DSC8609
DSC_0265
QK1F4056 Kopie
QK1F4030 Kopie (1)
DSC_0250
  • Twitter Classic